Advocaat mijmert over Feyenoord: 'Waar waren we geëindigd? En de bekerfinale?'
i

BSR Agency

Advocaat mijmert over Feyenoord: 'Waar waren we geëindigd? En de bekerfinale?'

Martijn Baars • 17:49, 04-05-2020 / Laatste Update: 20:09, 05-01-2024

Dick Advocaat zat 2 maanden na zijn laatste persconferentie weer in de perszaal van Feyenoord tegenover journalisten. Inmiddels met een contract voor komend seizoen op zak. En in de wetenschap dat de coronacrisis ook in de voetbalwereld diepe sporen heeft achtergelaten.

"Ik mis het", zegt Advocaat tegen onder andere het AD. "Maar iedereen mist het. Die spanning naar een wedstrijd toe, het is allemaal verdwenen. Soms denk je: waar waren we geëindigd? En de bekerfinale? De beslissing is nou eenmaal genomen. En het woordje als. Ach, met als word je geen kampioen. We trainen weer, dat is mooi. Eind mei stoppen we, dan krijgen de jongens vakantie en dan beginnen we aan een lange voorbereiding. Eerder dan normaal. Wanneer precies is afhankelijk van de beslissingen die de UEFA nog moet nemen. En we kijken wanneer de grote competities weer van start gaan."

Mondkapjes

Advocaat ziet weinig in een ‘anderhalve-meter-samenleving’. "Het leven is er om aan elkaar te zitten, om te knuffelen. Om dingen samen te vieren. Ik kom nu binnen en geef mensen een elleboog. Dan denk je: waar zijn we mee bezig. 1,5 meter afstand bewaren in het voetballen. Ik zou niet weten hoe dat moet. Een mondkapje? Daar gaan we wel naar toe in bussen, auto’s en straks vliegtuigen. En in de stadions op de tribune. Alles is anders. We gaan salaris inleveren. Als zoiets gebeurt als wat er nu gaande is, moet je meedenken. Dat vind ik logisch."