Advocaat ziet kunstgras liefst zo snel mogelijk uit Almelo verdwijnen: 'Ze hebben gewoon voordeel'
i

BSR Agency

Advocaat ziet kunstgras liefst zo snel mogelijk uit Almelo verdwijnen: 'Ze hebben gewoon voordeel'

admin • 19:53, 01-03-2019 / Laatste Update: 05:19, 07-01-2024

Dick Advocaat kijkt nu al op tegen zaterdagavond. Zijn FC Utrecht speelt dan uit tegen Heracles Almelo en komt dus de veelbesproken kunstgrasmat tegen. Tegenover het AD is de coach stellig: ,,Ik heb liever dat het kunstgras weggaat. Voetballen doe je op gras.”

Met als grote kanttekening dat kunstgras voor de jeugd volgens de trainer wél ideaal is. ,,Dat is een ander verhaal. De jeugd moet ook bij slecht weer kunnen spelen. Toen ik jong was, stond je te bidden dat het niet ging regenen en de velden goed waren. Nu kun je bijna altijd spelen en dat vind ik zonder meer een pre. Voor jonge voetballers is het goed, maar op topniveau niet”, aldus Advocaat, die pleit voor alleen maar gras- en hybridevelden in de eredivisie. ,,Ik heb liever dat het kunstgras weggaat. Voetballen doe je op gras.”

Voordeel

Toch zal Advocaat het er zaterdag mee moeten doen, uit bij directe concurrent Heracles Almelo dat met 2 punten meer een plek hoger (6e) staat dan FC Utrecht. Grotendeels vanwege het thuisvoordeel, denkt ‘De Kleine Generaal’. ,,Thuis hebben ze er 8 gewonnen en 3 verloren, ze hebben voordeel vanwege het kunstgras. Dit wordt een heel belangrijke wedstrijd of je erbij blijft of er voorbij gaat.”