Ajacied Traoré scoort 2 keer en mist penalty bij Burkina Faso in kwalificatie Afrika Cup

BSR Agency

Martijn Baars • 23:59, 12-11-2020 / Laatste Update: 05:19, 08-01-2024

Ajacied Lassina Traoré heeft de nationale ploeg van Burkina Faso in de kwalificatie van de Afrika Cup met 2 treffers langs Malawi geleid. Burkina Faso won met 3-1 en heeft in groep B van de kwalificatie na 3 wedstrijden 7 punten, net als Oeganda.

Traoré bracht zijn ploeg al in de 2e minuut op voorsprong. Met een intikker verdubbelde hij de voorsprong in de 25e minuut. Na ruim een uur spelen had de Ajacied zijn 3e treffer kunnen maken, maar hij miste een strafschop. Gerald Phiri bracht de spanning nog even terug door in de 81e minuut wel een penalty te benutten (2-1). Bryan Dabo bepaalde de eindstand op 3-1.

Onana

Ajax-doelman André Onana won met Kameroen met 4-1 van Mozambique. Kameroen gaat in groep F alleen aan de leiding.