Ajax sluit miljoenendeal met grootste biermerk ter wereld
i

ANP

Ajax sluit miljoenendeal met grootste biermerk ter wereld

admin • 09:56, 24-07-2019 / Laatste Update: 05:39, 05-01-2024

Er stromen weer extra miljoenen door de Johan Cruijff Arena. En naast dat geld stroomt er extra bier door de Amsterdamse tap. Ajax heeft namelijk een sponsordeal gesloten met het Amerikaanse Budweiser; het grootste biermerk ter wereld.

Ajax ontvangt 12 miljoen euro en is tot 2025 partner van het biertje, dat zich op de Europese markt gaat richten onder de naam 'Bud'. De Johan Cruijff Arena wordt echter al gesponsord door Heineken, dus er ontstaat een kleine bieroorlog. De oplossing? Op de omgangen en in een aantal skyboxen wordt Heineken geschonken, in een ander deel van de skyboxen, de hospitality-zalen, de bestuurskamer, de tunnelclub en op De Toekomst komt Bud uit de tap.

Sportbeleving

Nicolas Bartholomeeusen, algemeen directeur van Bierbrouwerij AB InBev Nederland, zegt tegen De Telegraaf dat het geen toeval is dat Ajax de eerste Europese club is die wordt gesponsord door Bud. "Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativiteit. Het gaat daarbij om het verwezenlijken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarden van Bud.”