Alexander-Arnold en Robertson dagen elkaar uit: ‘Ik sta voorlopig voor’
i

Getty Images

Alexander-Arnold en Robertson dagen elkaar uit: ‘Ik sta voorlopig voor’

Martijn Baars • 10:33, 03-01-2020 / Laatste Update: 22:04, 08-01-2024

Liverpool is een niet te stuiten voetbalmachine. Na de 2-0 zege op Sheffield United is de ploeg van Jürgen Klopp nu al een jaar lang ongeslagen in de Premier League: 32 zeges en 5 gelijke spelen.

Enorm belangrijk in het spel van Liverpool zijn de aanvallend ingestelde backs Trent Alexander-Arnold en Andrew Robertson. "We dagen elkaar de hele tijd uit." De pas 21-jarige Alexander-Arnold uit Liverpool was dit seizoen al goed voor 2 goals en 10 assists in 29 wedstrijden. Op linksback doet de 25-jarige Andrew Robertson uit Glasgow weinig voor hem onder: 2 goals en 6 assists in 30 wedstrijden dit seizoen. 

'Ik sta voorlopig voor'

Alexander-Arnold zei na de zege op Sheffield United dat er zeker sprake is van een competitie tussen de 2 aanvallend ingestelde vleugelverdedigers. "Er is zeker een onderlinge competitie gaande tussen ons wie dit seizoen de meeste goals en assists achter zijn naam kan zetten. Ik sta voorlopig voor", zei Alexander-Arnold, die al sinds zijn 6e voor Liverpool speelt.

Back zijn is sexy

In de jeugd was hij altijd middenvelder, maar nu heeft hij al 114 duels als rechtsback in de hoofdmacht van The Reds achter zijn naam. "Als tweetal willen Andy en ik ervoor zorgen dat er anders wordt gekeken naar de positie van back. In Engeland is er de bekende uitdrukking dat geen enkele jonge jongen er van droomt om een back te worden, maar wij willen dat veranderen door te laten zien hoe mooi deze positie kan zijn. Dat doen we nu al 18 maanden met heel veel plezier.”

Virgil van Dijk

"Het is geweldig om in dit team te spelen als back, omdat de centrale verdedigers geweldig werk leveren. Virgil is natuurlijk fantastisch, maar Joe Gomez doet het nu ook geweldig na een lastige start van het seizoen voor hem. Omdat zij al het werk opknappen achterin, hebben wij de vrijheid en ruimte om iedere keer weer op te stomen naar voren", zegt Alexander-Arnold.