Alleen Nagelsmann deed het als trainer beter dan Schreuder bij Hoffenheim
i

BSR Agency

Alleen Nagelsmann deed het als trainer beter dan Schreuder bij Hoffenheim

Martijn Baars • 13:52, 09-06-2020 / Laatste Update: 10:08, 07-01-2024

4 wedstrijden voor het einde van het seizoen is Alfred Schreuder ontslagen bij Hoffenheim. Hoewel er nog volop zicht is op Europees voetbal, presteerde de Nederlandse trainer minder dan zijn in Duitsland veelgeprezen voorganger.

In 30 Bundesliga-duels pakte Schreuder 43 punten, goed voor een voorlopige 7e plek. Afhankelijk van wie straks de bekerfinale spelen, kan die positie aan het eind van de rit goed zijn voor Europees voetbal. Toch kan Hoffenheim zich ook nog direct voor de voorronde van de Europa League plaatsen; nummer 6 Wolfsburg heeft maar 2 punten meer.

Puntengemiddelde

De herstart bracht het puntengemiddelde van Schreuder in de Bundesliga op 1,43 per wedstrijd. Dat is lager dan wat de veelbelovende Julian Nagelsmann de laatste jaren bij de club van Dietmar Hopp behaalde (1,65). De huidige trainer van RB Leipzig werd in zijn 1e 2 volledige seizoenen 4e en 3e, al vielen de prestaties vorig jaar met een 9e plek tegen.

Na Nagelsmann de beste

Hoffenheim speelt pas sinds 2008 in de Bundesliga. De laatste jaren onder Nagelsmann waren daarvan de beste, want na Nagelsmann (43 procent) heeft Schreuder (40 procent) het hoogste winstpercentage bij de club op het hoogste niveau van Duitsland.

Grootste overwinningen

De grootste competitieoverwinningen van Schreuder met Hoffenheim waren 3-0 zeges op de degradatiekandidaten Paderborn (thuis) en Werder Bremen (uit). Daartegenover stond vlak voor de coronabreak een beschamende 0-6 nederlaag tegen Bayern München. Halverwege stond het al 0-4 voor der Rekordmeister.

In februari schakelde Bayern Hoffenheim al uit in het bekertoernooi. In de Allianz Arena werd het toen 4-3.