'Als Barcelona Dembélé dwingt om te staken bij BVB, dan heb ik geen respect meer'
i

Getty Images

'Als Barcelona Dembélé dwingt om te staken bij BVB, dan heb ik geen respect meer'

Martijn Baars • 12:24, 19-08-2017 / Laatste Update: 04:27, 06-01-2024

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft totaal geen begrip voor het gedrag van Ousmane Dembélé. De 20-jarige Fransman staat in de belangstelling van FC Barcelona en bleef afgelopen week weg bij de training bij zijn huidige club Borussia Dortmund.

,,Ik veroordeel het als een speler in staking gaat, omdat hij naar een andere club wil. Dat kan niet. Een contract is dan niets meer waard'', aldus de bondscoach van Duitsland.

'Geen respect meer voor Barcelona'

Uli Hoeness, voorzitter bij Bayern München, liet zich in vergelijkbare woorden uit. Volgens hem speelt FC Barcelona een kwalijke rol in deze kwestie. ,,Een club kan niet tegen een speler zeggen dat hij zich niet meer bij zijn huidige werkgever moet melden. Een speler dwingen om een contract te breken, is van een laag niveau. Als dat het geval is, kan ik geen respect voor FC Barcelona meer opbrengen. Hier zal dat niet gebeuren."

Borussia Dortmund heeft Dembélé vanwege zijn afwezigheid geschorst. De club van coach Peter Bosz begint de competitie zaterdagmiddag om 15.30 uur met een uitwedstrijd bij VfL Wolfsburg, de ploeg van Andries Jonker.