Andorra zet absolute vedette uit de ploeg omdat hij zijn mening gaf over corona
i

EPA

Andorra zet absolute vedette uit de ploeg omdat hij zijn mening gaf over corona

Martijn Baars • 14:14, 17-11-2020 / Laatste Update: 01:19, 05-01-2024

De voetbalbond van Andorra heeft centrale verdediger Ildefons Lima uit de nationale ploeg gezet. Hij had commentaar op het coronabeleid van de bond en dat kwam hem duur te staan. Lima is een levende legende in het dwergstaatje in de Spaanse Pyreneeën; hij speelt al 23 jaar voor de nationale ploeg.

De 40-jarige Lima maakte afgelopen zomer, toen het nationale team na een lockdown de trainingen hervatte, opmerkingen over het gebrek aan coronatests in de ploeg. "We trainden 10 tot 15 dagen zonder tests en daar zei ik wat van. Ik heb niets verkeerds gezegd over de bond of over een persoon, alleen dat de coronaprotocollen niet goed zijn nageleefd", zegt de speler van Inter Club d’Escaldes uit Andorra tegen de BBC.

'Alleen mijn mening gegeven'

De vedette van de ploeg is sinds september niet meer opgeroepen. Hij mag pas terugkeren als hij excuses maakt en opstapt bij de spelersbond van Andorra, waarvan hij voorzitter is. Volgens Lima was bondscoach Koldo Alvarez tegen het besluit om hem te verbannen uit de ploeg. "Ik heb niemand beledigd of geschoffeerd, alleen mijn mening gegeven."