Atlético en Real Madrid spelen doelpuntloos gelijk in saaie stadsderby
i

BSR

Atlético en Real Madrid spelen doelpuntloos gelijk in saaie stadsderby

Trevor Wagener • 00:51, 29-09-2019 / Laatste Update: 21:40, 07-01-2024

De derby van Madrid eindigde zaterdagavond in een wedstrijd waar niemand op gehoopt had. In het Wanda Metropolitano speelden Atlético Madrid en Real gelijk en eindigde het duel zoals het begon in een teleurstellende 0-0.

Hoewel beide ploegen wel de intenties hadden om gevaarlijk te worden en aan te vallen, gebeurde dat schrikbarend weinig. De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten en hierdoor werd het publiek - en de volgers thuis - de grote verliezer.

Gaap...

In de 2e helft, die veel energie kostte, gebeurde eigenlijk hetzelfde. Het tempo lag weliswaar hoog, maar erg gevaarlijk werden beide ploegen niet. Real-spits Karim Benzema tekende voor het enige moment waarvoor de toeschouwers van hun stoel kwamen, maar zijn inzet werd knap gered door Atléti-keeper Jan Oblak.

In een wedstrijd, die weinig spanning en individuele acties kende, was een gelijkspel overigens wel een terechte uitslag. Het hoogtepunt van de wedstrijd was het afscheid van de Uruguayaan Diego Forlan. De oud-spits van Atlético speelde jarenlang in Madrid en maakte onlangs bekend dat hij stopt met voetballen. Hem wachtte een waardig afscheid.

Stand

Hierdoor blijft Real - ondanks alle kritieken - na 7 wedstrijden bovenaan staan in La Liga. Zij hebben uit 7 wedstrijden 12 punten verzameld. Stadsgenoot Atléti staat 3e met een punt minder uit evenveel wedstrijden.