Auto van Heracles-speler Azzaoui zwaar beschadigd na enorme vuurwerkbom in woonwijk in Almelo
i

BSR Agency

Auto van Heracles-speler Azzaoui zwaar beschadigd na enorme vuurwerkbom in woonwijk in Almelo

Martijn Baars • 18:43, 05-12-2020 / Laatste Update: 02:19, 08-01-2024

Door een vuurwerkbom in een dakgoot is een 27-jarige Almeloër die daar woonde gewond geraakt door rondvliegend glas. De vuurwerkbom vernielde ook de auto van Heracles-voetballer Ismail Azzaoui, meldt Tubantia. De explosie sloeg zelfs een rond gat in het plaatwerk van de Mercedes, alsof er op de auto was geschoten.

Ook op andere plekken zaten diepe putten in het plaatwerk als gevolg van de explosie. Die verbrijzelde deels ook de achterruit. De vuurwerkbom was niet op de voetballer gericht. Hij woont toevallig in de buurt van de Boompjes in Almelo waar het projectiel in de dakgoot was gegooid.

'Auto toevallig op verkeerde plaats'

Vanwege het politieonderzoek mocht Azzaoui zaterdagmorgen niet met zijn auto naar de training. Daar was hij wel gewoon aanwezig. Een woordvoerder van de club ‘sluit absoluut uit’ dat de bom het werk is van voetbalvandalen. “Zijn auto stond toevallig op de verkeerde plaats.”

Plofkraak?

Een buurtbewoner omschrijft het incident. "Het was echt een enorme knal. Je hoort wel vaker in de buurt zwaar vuurwerk. Maar dit leek anders. Vooral omdat ik ook dat glasgerinkel hoorde. Ik dacht eerst aan een plofkraak, maar realiseerde me ook: dat kan toch niet, want waar zit hier dan een bank in de buurt? Ik hoorde ook iemand schreeuwen: ‘blijf hier, blijf staan dan!’ Maar toen ik naar buiten keek zag ik verder niemand.”