Deze bekerpotjes staan donderdagavond op het menu
i

BSR

Deze bekerpotjes staan donderdagavond op het menu

Sjors Tanis • 08:55, 05-03-2020 / Laatste Update: 01:05, 05-01-2024

Het is deze week weer tijd voor bekervoetbal, tussen de reguliere competities door. In Europa zijn er donderdag, naast Nederland, in 3 grote landen bekerwedstrijden.

Check hier een overzicht!

KNVB Beker: Feyenoord - NAC Breda (20.45 uur)

Wie wordt de tegenstander van FC Utrecht in de finale? Feyenoord, dat thuis in De Kuip speelt, is torenhoog favoriet tegen NAC, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Maar NAC wist op weg naar de halve finale al PSV én AZ uit het toernooi te knikkeren. Zit een stunt er ook tegen Feyenoord in?

FA Cup: Derby County - Manchester United (20.45 uur)

Chelsea, Manchester City, Sheffield United, Arsenal, Leicester City, Newcastle United en Norwich City staan al in de kwartfinale en er is nog 1 plekje te vergeven. Die gaat naar Derby County, waar Phillip Cocu trainer is, of Manchester United, dat donderdagavond op bezoek gaat bij de club uit de Championship.

Copa del Rey: Granada - Athletic de Bilbao (21.00 uur)

In de halve finale van het Spaanse bekertoernooi verdedigt Athletic de Bilbao op bezoek bij Granada een 1-0 voorsprong uit het heenduel in het Baskenland. De winnaar van deze pot speelt in de finale van de Copa del Rey tegen Real Sociedad, dat woensdag afrekende met Mirandes, dat actief is op het 2e niveau in Spanje.

Coupe de France: Saint-Étienne - Stade Rennes (20.55 uur)

Saint-Étienne en Stade Rennes strijden donderdagavond om een plek in de finale. Daarin wacht Paris Saint-Germain, dat woensdag veel te sterk was voor Olympique Lyon. Saint-Étienne staat 16e in de Franse competitie, Stade Rennes 3e, dus zullen de bezoekers licht favoriet zijn.

Het duel tussen Napoli en Internazionale in de halve finale van de Coppa Italia werd uitgesteld vanwege het coronavirus!