Belgisch elftal kan niet in eigen stadion ballen
i

BELGA

Belgisch elftal kan niet in eigen stadion ballen

admin • 01:50, 13-07-2017 / Laatste Update: 13:13, 12-12-2023

De Rode Duivels zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus op 10 oktober niet welkom in het eigen Koning Boudewijnstadion in Brussel. Deze zomer beginnen werkzaamheden aan onder meer een nieuwe tramlijn vlakbij het stadion. Daardoor is het onmogelijk om tienduizenden bezoekers veilig te ontvangen.

De Belgische voetbalbond KBVB reageerde woensdag een tikje bozig op het nieuws. ,,Wij zijn verrast en verbaasd over deze communicatie, minder dan 3 maanden voor de wedstrijd die al sinds eind juli 2015 op deze datum is geprogrammeerd. Daarnaast heeft de KBVB met de stad Brussel voor het gebruik van het stadion een lopend huurcontract tot en met 31 mei 2018."

Toch al de laatste

Eerder was al bekend geworden dat de huurovereenkomst met de KBVB voor het gebruik van het Koning Boudewijnstadion niet verlengd zal worden. Het duel tegen Cyprus zou de laatste officiële match geweest zijn van de Rode Duivels in het huidige stadion.

,,De KBVB zal nu alle mogelijke stadions onderzoeken zodat zoveel mogelijk fans in de best mogelijke omstandigheden onze Rode Duivels bij deze wedstrijd zullen kunnen aanmoedigen'', liet de Belgische voetbalbond weten.