Belgische fan van Juventus met mes aangevallen voor CL-duel met Sevilla (video)
i

Pro Shots

Belgische fan van Juventus met mes aangevallen voor CL-duel met Sevilla (video)

admin • 19:44, 22-11-2016 / Laatste Update: 20:59, 08-01-2024

Bij rellen tussen aanhangers van Sevilla en Juventus is een 25-jarige Belgische voetbalfan van de Italiaanse kampioen ernstig gewond geraakt. Hij kreeg verschillende messteken en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Sevilla, maar zou buiten levensgevaar zijn, zo berichtten Spaanse media dinsdag.

Sevilla en Juventus treffen elkaar dinsdagavond op de 5e speeldag van groep H in de Champions League. In aanloop naar die wedstrijden raakten supportersgroepen van beide teams maandagavond slaags in het centrum van de Zuid-Spaanse stad.

De Belgische fan liep verschillende snijwonden in de borststreek en in zijn been op. Hij is inmiddels al geopereerd in een Spaans ziekenhuis. "Hij is buiten levensgevaar", zegt Bruno Paolo, voorzitter van de erkende supportersclubs van Juventus in België aan Het Laatste Nieuws. "De jongeman is geen lid van een van onze supportersclubs." Het onderzoek naar de vechtpartij is lopende. Een 15-tal Juve-fans zouden zijn aangevallen door maar liefst 60 ultra's van Sevilla. Voorlopig zijn er nog geen arrestaties verricht.

Ultras del #SevillaFC y de la Juventus se pelean en el centro de Sevilla. Y sí, hoy sí son los ultras del Sevilla. pic.twitter.com/NWIFDOBtn6

— Pablo Pintinho (@PabloPintinho) 21 november 2016

Sevilla leidt met 10 punten en heeft genoeg aan een punt om door te stoten naar de achtste finales. Juventus staat tweede met 8 punten, voor Lyon (4 punten) en Dinamo Zagreb (0 punten).