Beste Feyenoorders, houd juist nu de kop omhoog
i

Pro Shots

Beste Feyenoorders, houd juist nu de kop omhoog

Martijn Baars • 14:09, 03-04-2017 / Laatste Update: 05:17, 07-01-2024

Sportnieuws-redacteur Martijn Baars verbaast zich over het doemdenken in Rotterdam-Zuid. Na de nederlaag in de Amsterdam Arena tegen aartsrivaal Ajax, lijken de Feyenoord-fans het onheil al te willen voorspellen. Maar juist nu, zo schrijft hij, moet het Legioen de rug rechten, de borst vooruit houden en met de kin omhoog de komende weken tegemoet gaan.

Beste Feyenoorders,

Pijnlijk, meer kunnen wij er ook niet van maken. Zondag verloor jullie club na een dramatische eerste helft. De 2-1 nederlaag was nog geflatteerd ook, maar wees blij dat Ajax het vizier niet op scherp had staan. Gisteren kreeg je al de hoon van familie en vrienden over je heen, vandaag komen daar de collega's nog eens bij. Hoewel iedereen in Nederland (behalve de Ajacieden en sinds gisteren ook veel PSV'ers) Feyenoord het kampioenschap gunt, lijkt nu ook de hoop dat het nog misgaat in Rotterdam-Zuid de kop op te steken.

Ook bij Feyenoorders zelf was er na het laatste fluitsignaal geen greintje zelfvertrouwen meer over. Een deel van de fans verschool zich achter het aloude en het inmiddels vervelend wordende riedeltje dat het aan de 'KNJB' en de scheidsrechter lag. Hoe komt het toch dat je de hand niet in eigen boezem durft te steken en niet gewoon toe kunt geven dat Ajax Feyenoord nou eenmaal overklaste vanaf het eerste fluitsignaal.

Verbijt de pijn en frustratie

Daarmee laat je zien dat je grootmoediger bent dan de rest, dat je nog steeds vol trots en passie achter je club staat, maar ook zelfkritisch kan zijn. Houd juist nu de kop omhoog en de borst vooruit. In Amsterdam en Eindhoven vieren ze feest alsof de Champions League is gewonnen. Maar niet Ajax of PSV staat bovenaan, maar Feyenoord! En niet zo'n beetje ook. Met nog 6 potjes te spelen is de voorsprong op Ajax 3 punten, plus het voordeel van een veel beter doelsaldo. Zelfs na een nederlaag in de Arena, ben je nog steeds de topfavoriet voor de titel, hoe lekker is dat?!

Wie het laatst lacht...

Natuurlijk, vandaag is het even de pijn verwerken en je frustratie verbijten als collega's je uitlachen. Maar uiteindelijk is de kans dat jij, Feyenoorder, als laatste lacht nog steeds enorm. Woensdag wacht het duel met Go Ahead Eagles in een uitverkochte en stormende Kuip. Juist nu heeft Feyenoord het Legioen nodig! Je club vecht al het hele jaar voor de trotse koppositie. Eindelijk ligt de huldiging op de Coolsingel voor het grijpen. Bij aartsrivaal Ajax kún je nou eenmaal verliezen. Het is geen schande en zeker niet het einde van de wereld!

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

You'll Never Walk Alone