De Biasi huilt hard vanwege direct vertrek bij Albanië
i

epa

De Biasi huilt hard vanwege direct vertrek bij Albanië

admin • 19:38, 14-06-2017 / Laatste Update: 03:58, 06-01-2024

Meldde Gianni De Biasi dinsdag nog dat hij na de kwalificatiereeks voor het WK voetbal stopt als bondscoach van Albanië, heeft de geboren Italiaan woensdag bij een emotionele persconferentie per direct zijn taken neergelegd.

De Biasi, die Albanië vorig jaar verrassend naar het Europees kampioenschap in Frankrijk loodste, las vandaag bij een persconferentie van de Albanese voetbalbond een brief voor. Daarin meldde de Italiaan emotioneel dat hij 'na lang wikken en wegen' besloot meteen zijn biezen te pakken. ,,Ik wil aan het team denken. Dat moet groeien. De spelers zijn meer gebaat bij een nieuwe coach.''

De Biasi, die vrijdag 61 jaar wordt, was de voorbije 6 jaar bondscoach van Albanië. In 2015 kreeg hij zelfs de Albanese nationaliteit. Hij schreef in 2015 geschiedenis door Albanië voor het eerst in zijn geschiedenis naar een groot voetbaltoernooi te leiden.

Bij het EK in Frankrijk werd Albanië derde in de groep, mede door een historische zege op Roemenië. Het verloor van Zwitserland en Frankrijk. Een stunt op weg naar het WK in Rusland zit er vrijwel zeker niet in. Albanië staat 7 punten achter de 2 toplanden Spanje en Italië.