Bizar! Beerschot Wilrijk ontdekt 'filmende spion' van tegenstander Leuven
i

Proshots

Bizar! Beerschot Wilrijk ontdekt 'filmende spion' van tegenstander Leuven

Trevor Wagener • 18:48, 20-10-2017 / Laatste Update: 18:17, 05-01-2024

In België houdt een wel héél apart verhaal de gemoederen flink bezig. In de 1e divisie spelen dit weekend Beerschot Wilrijk en OHL Leuven tegen elkaar, alleen kreeg die 1e club te maken met een wat je noemt 'ongewenste gast'.

Op de eigen website verklaart Beerschot Wolrijk dat "er commotie ontstond op de ochtendtraining toen een man op de tribune stiekem beelden aan het maken was van de standaardsituaties die de spelers van Beerschot oefenden." Vervolgens werd de zogenoemde spion hierop aangesproken.

Bekentenis

"Trainer Marc Brys (foto) en sportief manager Frank Staes liepen op hem af. Hij probeerde zijn toestel te verbergen, maar gaf daarna toe toch beelden te hebben opgenomen. Ook de trainingspartij had hij vastgelegd." Helaas werd de man herkend door iemand uit de staf van Beerschot, die kort daarvoor in Leuven werkzaam was.

Briesende Brys

De man gaf uiteindelijk toe de beelden 'in opdracht' te hebben gemaakt, waarna hij werd verzocht het complex te verlaten. Brys is boos en vindt incident meer dan vervelend. "Dit zijn toch geen manieren? Zoiets kan niet!" De trainer is extra boos omdat het niet de 1e keer is dat Beerschot belazerd wordt.

Herhaling

"Onlangs lekte uit dat Westerlo-trainer Vedran Pelic onze bespreking had afgeluisterd via het toilet, dat toevallig grenzen aan de bezoekerskleedkamer", luidt het statement op de club. Brys briest ook door. "Ongehoord, zulke zaken. Hoe diep kan je vallen? Wij spelen eerlijk en laten ons niet gek maken. Wij gaan zondag op een sportieve manier van OHL winnen."