Blind: 'Ik ga er vanuit dat Sneijder Wit-Rusland gaat halen'

Blind: 'Ik ga er vanuit dat Sneijder Wit-Rusland gaat halen'

admin • 22:17, 03-10-2016 / Laatste Update: 11:09, 15-01-2024

Laten we vertrouwen op dit nieuws. Bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal rekent er op dat Wesley Sneijder vrijdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland gewoon kan spelen.

Bovenbeen

De 32-jarige spelmaker van Galatasaray heeft last van zijn bovenbeen, het gevolg van een trap die hij zondag kreeg tijdens de competitiewedstrijd tegen Antalyaspor. Sneijder bleef daardoor na rust achter in de kleedkamer.

Aankijken

De medische staf van Oranje onderzocht de 123-voudig international maandag in Noordwijk. Daarbij bleek dat sprake is van zogeheten restschade in zijn been. Sneijder liet zich niet zien op het trainingsveld, maar ging samen met het grootste deel van de selectie de sportschool in. ,,We moeten het de komende twee dagen aankijken, maar op zich gaat het goed'', zei Blind, nadat hij met zes internationals had getraind in Katwijk. ,,Ik ga er vanuit dat Wesley het gaat halen.''

Robben

De bondscoach hoopt dinsdag te horen of hij Arjen Robben alsnog bij zijn selectie kan halen. De aanvaller herstelt in München van een gekneusde rib. Robben stond zaterdag tegen 1. FC Köln voor het eerst in bijna zeven maanden weer eens in de basis bij Bayern München, maar keerde na rust niet meer terug op het veld. Blind wil zijn aanvoerder alsnog oproepen voor de duels met Wit-Rusland en Frankrijk als hij groen licht krijgt uit Beieren.

Fer

Blind haalde gisteren Siem de Jong en Memphis Depay bij de groep, nadat Luuk de Jong en Steven Berghuis zich geblesseerd hadden afgemeld. ,,Eerst had ik Leroy Fer benaderd, maar hij heeft een griepvirus onder de leden. Toen kwam ik bij Siem uit. En aan de zijkant hebben we met Eljero Elia, Jürgen Locadia en Jeremain Lens veel geblesseerden. Jens Toornstra houden we natuurlijk ook in de gaten, maar dat is weer een ander type. Vandaar Memphis.''