BLOG: Bazoer wil niet de nieuwe Frank Rijkaard worden
i

Pro Shots

BLOG: Bazoer wil niet de nieuwe Frank Rijkaard worden

admin • 14:00, 13-12-2016 / Laatste Update: 13:52, 05-01-2024

Riechedly Bazoer leek een gouden toekomst voor zich te hebben bij Ajax. Bij zijn officiële debuut in oktober 2014 werd hij 'de nieuwe Frank Rijkaard' genoemd. Nu, 2 jaar later, maakt Bazoer de overstap van Ajax naar VfL Wolfsburg en is 1 ding duidelijk: Bazoer wil niet 'de nieuwe Frank Rijkaard' worden.

Doorslag

Het nieuws dat de 20-jarige middenvelder in VfL Wolfsburg zijn nieuwe club had gevonden deed in de voetbalwereld vele wenkbrauwen fronzen. Maar liefst 17 (!) clubs toonden interesse in de diensten van Bazoer, waaronder AC Milan. De club waar Rijkaard furore maakte werd al maanden aan Bazoer gelinkt. Na enkele mindere jaren heeft de roemruchte Italiaanse club juist weer de weg omhoog gevonden. Bazoer kon echter de verleiding niet weerstaan om Amsterdam al bij de eerste de beste mogelijkheid te verlaten. Degradatievoetbal bij de nummer 15 van de Bundesliga en volgend jaar gegarandeerd wat extra vrije dagen door het gebrek aan Europees voetbal bij Wolfsburg heeft de doorslag gegeven.

Woonplaats

Niet Milaan, maar het bruisende Wolfsburg wordt zijn nieuwe woonplaats. Een stad in het midden van Duitsland met nog geen 150.000 inwoners. Wolfsburg werd in 1938 gesticht door de nazi's als woonplaats voor de arbeiders van de Volkswagen-fabriek. Kortom een stad waar een hedendaagse modebewuste profvoetballer zijn hart kan ophalen...

Wonderkind

De jonge carrière van Riechedly Bazoer is er niet een uit het spreekwoordelijke boekje. Op zijn 16de tekende Bazoer tot ontsteltenis van PSV niet een contract in Eindhoven, maar bij rivaal Ajax. Onder Frank de Boer maakte Bazoer indruk en schopte het tot international. Onder Peter Bosz verloor hij zijn basisplaats en Bazoer bleek niet bereid zich terug te knokken in Ajax 1. Toch staat Bazoer in het buitenland nog altijd te boek als een wonderkind. Waarom Bazoer van die status geen gebruik maakt, is een vraagteken. Zijn marktwaarde is volgens transfermarkt.nl een slordige 15 miljoen euro. Van de kant van Ajax zeer vreemd dat ze hem nog voor het openen van de transfermarkt voor 12 miljoen euro al van de hand doen.

Bazoer vertrekt op 20-jarige leeftijd naar Wolfsburg. Het is een onbegrijpelijke keuze, maar blijkbaar wil Bazoer niet in de voetsporen treden van Frank Rijkaard.