BLOG: Hoe durf je Nouri met Cruijff te vergelijken!?
i

Pro Shots

BLOG: Hoe durf je Nouri met Cruijff te vergelijken!?

Martijn Baars • 13:09, 26-09-2016 / Laatste Update: 21:04, 12-12-2023

Viktor Fischer, Miralem Sulejmani, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Kasper Dolberg en Francesco Antonucci. Wat hebben bovenstaande voetballers met elkaar gemeen, anders dan dat ze bij Ajax spelen of gespeeld hebben? Ze werden allemaal eens vergeleken met befaamde voorgangers bij Ajax. Dat moet heel snel stoppen, vindt Sportnieuws-redacteur Martijn Baars.

Van Seedorf tot Cruijff

Matthijs de Ligt werd al de nieuwe Jan Vertonghen genoemd. Jairo Riedewald de nieuwe Frank Rijkaard, Kasper Dolberg de nieuwe Patrick Kluivert en Riechedly Bazoer de nieuwe Clarence Seedorf. Maar de allerergste vergelijking? Abdelhak Nouri is de nieuwe Johan Cruijff. Hoe durf je dat nu al te zeggen? De allergrootste voetballer die Ajax, Nederland en misschien wel de wereld ooit heeft gekend. En dan heeft Nouri, 1 keer gespeeld in de hoofdmacht van Ajax, 'wat van Cruijff weg'? Hou gauw op.

Antonucci, de nieuwe Isco

Nu is het de beurt aan Francesco Antonucci. Wie? Een 17-jarige middenvelder die vorig jaar overkwam van Anderlecht. Veel heeft hij nog niet bereikt, maar toch vergelijkt Ajax Showtime hem met een sterspeler. De Belg wordt ingeschat op het niveau Isco van Real Madrid. Niemand, behalve de echt fanatieke Ajacieden, heeft ooit van Antonucci gehoord. Maar toch denken mensen nu bij het horen van die naam aan Isco. En moet hij dus ook aan die verwachtingen (gaan) voldoen.

Laat ze nou!

Die jongens staan al onder enorme druk en hebben moeite zat om bij het eerste van Ajax te komen én te blijven. Laat ze nou in een vertrouwde omgeving rustig ontwikkelen. Kijk na 30 wedstrijden in het eerste waar ze staan en begin dan voorzichtig te vergelijken. En noem de naam van Cruijff nooit meer. Niemand is namelijk te vergelijken met Nummer 14.