Zeegelaar debuteert in definitieve selectie Oranje, ook Robben erbij
i

Pro Shots

Zeegelaar debuteert in definitieve selectie Oranje, ook Robben erbij

Martijn Baars • 13:07, 04-11-2016 / Laatste Update: 19:19, 07-01-2024

Bondscoach Danny Blind heeft zijn definitieve selectie voor de duels met België (vriendschappelijk) en Luxemburg (WK-kwalificatie) bekendgemaakt. Ten opzichte van de eerdere voorselectie is er wel wat veranderd. Maar Arjen Robben heeft zijn plekje in de 25-koppige selectie 'gewoon' behouden.

Robben

Robben moest lang herstellen van een blessure, maar is de laatste weken weer volop aanwezig bij Bayern München. In de Champions League tegen PSV deed hij een uur mee en ook in de Bundesliga maakte hij alweer aardig wat minuten. Hij doet alleen mee tegen Luxemburg.

Lens is back

Jeremain Lens is een nieuwe naam in de selectie. Hij raakte na de EK-kwalificatie uit beeld. Maar hij heeft zich bij Fenerbahçe weer mooi in de kijker gespeeld. Zo scoorde hij donderdagavond nog een fantastische vrije trap.

Debuut Zeegelaar

Marvin Zeegelaar mag zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Hij voetbalt voor Sporting Club de Portugal en is linksback. Stijn Schaars zit er ook bij. Jetro Willems van PSV is er gek genoeg niet bij.

Volledige selectie:

Keepers: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton) en Michel Vorm (Tottenham Hotspur).

Verdedigers: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax) en Marvin Zeegelaar (Sporting Club de Portugal).

Middenvelders: Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanvallers: Memphis Depay (Manchester United),  Bas Dost (Sporting Club de Portugal), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München).

NEDERLAND – BELGIË (OEFENDUEL)

Datum: woensdag 9 november om 20:45 uur

Locatie: Amsterdam ArenA (Ajax)

Kaartprijs categorie 1 (gele plaatsen op kaartje): normaal 60 euro, bij ons voor 55 euro

Kaartprijs categorie 5 (grijze plaatsen op kaartje): normaal 23 euro, bij ons voor 18 euro

Bestel ze hierrrrrr!