Bosz: 'Overtuiging belangrijker dan punten'
i

Photo News

Bosz: 'Overtuiging belangrijker dan punten'

Martijn Baars • 20:29, 05-12-2017 / Laatste Update: 05:16, 06-01-2024

Na vanavond is het klaar voor Borussia Dortmund in de Champions League. De Duitsers spelen in Spanje de laatste wedstrijd tegen Real Madrid. Peter Bosz: "Het zou goed zijn als we woensdag een overtuigende wedstrijd spelen, het gaat niet alleen om punten, maar ook om het winnen van zelfvertrouwen."

Bosz staat behoorlijk onder druk in Dortmund. In de competitie werd al een tijdje niet meer gewonnen en ook in de Champions League werd nog maar 2 puntjes gepakt.

Punten

Bosz kan wel zeggen dat het niet om punten gaat, maar als Dortmund na de winter ook nog Europese wedstrijden wil spelen zijn die toch echt wel nodig. Ook Apoel Nicosia pakte ook nog maar 2 punten en staat dus gelijk met Dortmund op de derde plek in de poule. De Cyprioten spelen vanavond tegen Tottenham Hotspur.

Winnen

Borussia Dortmund heeft dus wel degelijk punten nodig om te overleven in Europa. Bij winst kan de Europa League ze bijna niet ontgaan, maar zelfs met verlies kunnen ze het redden, maar veel hangt af van de wedstrijd van Apoel Nicosia.