Boze PEC-fans wachten spelersbus op en eisen ontslag van trainer John Stegeman
i

BSR Agency

Boze PEC-fans wachten spelersbus op en eisen ontslag van trainer John Stegeman

Martijn Baars • 13:31, 01-11-2020 / Laatste Update: 21:16, 05-01-2024

Een groep van zo'n 25 boze fans van PEC Zwolle heeft zaterdagavond, na de kansloze 1-5 nederlaag tegen FC Twente, de spelersbus van de club bij het stadion opgewacht. Onacceptabel, zegt voorzitter Adriaan Visser. Dreigend was de situatie niet, aldus de politie.

Visser begrijpt dat de supporters, die onder meer het ontslag eisten van trainer John Stegeman, teleurgesteld waren. Dat was hij zelf ook, na het verlies in Enschede. "Maar wat voegt het toe als je bij het stadion de spelersbus opwacht? Niks. Ik weet wel: voetbal is emotie. Maar dit keur ik ten stelligste af."

Corona

Maar dat is dus het nadeel van deze tijd, zegt Visser. "Normaal organiseren we regelmatig supportersavonden, waar de fans hun zegje kunnen doen. Maar door corona kan dat dus allemaal niet. En dan krijg je dit soort toestanden."

Geen verrassing

Al komt de boosheid van de supporters niet als een verrassing. Visser merkte het de laatste weken al op social media. Dat sommige fans wel heel erg kritisch zijn op hun club. "Al moet je natuurlijk wel de grenzen bewaken. Ik snap dat je chagrijnig bent en dat je de trainer, de technisch manager en de voorzitter aanpakt. Dat is ook niet erg. Daar moet je ook tegen kunnen als je deze functie bekleedt. Maar om de spelers op te wachten, dat is echt een stap te ver."

Stegeman wordt NIET ontslagen

Om de fans tegemoet te komen, gaat de club later deze week met de fans in gesprek. "Dan gaan we kijken hoe we dit samen gaan oplossen." Op 1 ding hoeven de supporters, die zaterdagavond onder meer spraken met technisch manager Mike Willems, alleen niet te rekenen. Zo blijft John Stegeman aan als trainer. 

'Dat helpt niks'

"Het is heel makkelijk om de coach weg te sturen", zegt Visser. "Je hebt een goed gesprek en het is klaar. Maar wat levert dat op? Niks. Pak de statistieken er maar bij. Doorgaans verandert er weinig aan als je een trainer vervangt."