Boze Schmidt haalt verhaal bij Nijhuis: 'Hij legde niks uit, vroeg alleen of ik geel of rood wilde'

Martijn Baars • 17:52, 25-10-2020 / Laatste Update: 14:40, 08-01-2024

Roger Schmidt was boos na afloop van Vitesse-PSV en ging na het laatste fluitsignaal meteen verhaal halen bij scheidsrechter Bas Nijhuis. Die draaide, na ingrijpen van VAR Danny Makkelie, een penalty voor PSV diep in blessuretijd terug. Daardoor won Vitesse voor het eerst in 23 jaar van PSV.

Lees ook: Dit is waarom Bas Nijhuis geen strafschop gaf aan PSV

"Ik ben nog steeds boos", zei de trainer van de Eindhovenaren na afloop tegen FOX Sports. "Ik vroeg aan Nijhuis waarom hij ging kijken naar de beelden. De regels zijn duidelijk: hij mag alleen gaan kijken als de VAR vindt dat het een overduidelijke fout was. Dat is het 100 procent zeker niet. Misschien ken ik de regels niet, maar volgens mij had hij geen enkele reden om te kijken."

Geel of rood?

En dus beende hij kwaad naar de scheids en was hij nog altijd boos. Maar uitleg kreeg hij niet van Nijhuis. "Hij vroeg alleen maar aan mij of ik een gele of rode kaart wilde. Hij legde niet uit waarom hij de penalty terugdraaide. Wij zijn boos, want jammer genoeg beslist de scheidsrechter nu de uitslag van deze wedstrijd."