Cambuur en De Graafschap drogen tranen: ‘Dit is zo ongelooflijk triest’
i

ANP

Cambuur en De Graafschap drogen tranen: ‘Dit is zo ongelooflijk triest’

Martijn Baars • 13:04, 15-05-2020 / Laatste Update: 04:38, 06-01-2024

Groot was de teleurstelling bij SC Cambuur en De Graafschap, nadat de rechter de KNVB in het gelijk stelde. Beide clubs spelen volgend seizoen normaal gesproken weer in de Keuken Kampioen Divisie. "Het voetbal is de verliezer”, aldus Cambuur-directeur Ard de Graaf.

Natuurlijk, wist De Graaf, gingen Cambuur en De Graafschap op voorhand met een grote achterstand de rechtbank van Utrecht in. ,,Maar we hoopten toch een haakje te vinden in de reglementen van de KNVB. Helaas is dat niet gelukt. Maar ik vind het teleurstellend, zowel voor Cambuur en De Graafschap als voor het voetbal in het algemeen, dat de KNVB heeft beslist op juridische- en niet op sportieve gronden. Misschien zijn wij straks de enige competitie in Europa waar niet wordt gepromoveerd."

'Zo ingrijpend'

"De rechter hamerde afgelopen vrijdag op het feit dat 25 betaald voetbalclubs niet voor deze uitkomst kozen”, reageerde sportadvocaat Dolf Segaar, die Cambuur en De Graafschap vertegenwoordigt. "Dan verwacht je toch dat daar uitvoering aan wordt gegeven. Kennelijk durfde de rechter het niet aan. Hij wijst naar de bevoegdheid van de KNVB, ook al is dit besluit zo ingrijpend."

'Triest'

"Ja, zei de rechter, een andere keuze was ook mogelijk geweest: een promotie-degradatieregeling die overigens in heel Europa wordt gemaakt. Ik vind het ongelooflijk triest dat je het zo verdient om op sportieve gronden te promoveren, en dat je dat als clubs vervolgens niet voor elkaar krijgt."