Cardiff kan fikse transferban verwachten als het niet betaalt voor transfer Sala
i

AFP

Cardiff kan fikse transferban verwachten als het niet betaalt voor transfer Sala

admin • 18:02, 04-11-2019 / Laatste Update: 01:01, 06-01-2024

Cardiff City heeft nog altijd geen cent betaald aan Nantes voor de transfer van Emiliano Sala en daar heeft de FIFA ze nu voor op de vingers getikt. Sterker nog, als de ploeg uit Wales niet heel snel met geld over de brug komt, staat ze een flinke straf te wachten.

In januari sloten beide clubs een deal over de transfer van Sala voor 17 miljoen euro. Helaas zou de Argentijn nooit het vasteland van Wales bereiken. Het vliegtuig dat hem vervoerde, stortte neer waarbij hij en de piloot het leven lieten.

Cardiff betaalt geen cent

Sindsdien is er onenigheid ontstaan over de openstaande transfersom. Cardiff heeft tot op de dag van vandaag geen cent overgemaakt terwijl de FIFA in september aangaf dat ze een deel (6 miljoen euro) binnen 5 dagen naar Frankrijk moesten overboeken. Ook dat heeft de club uit Wales nagelaten.

Nieuwe deadline

De FIFA heeft nu een nieuwe deadline uitgezet. Als Cardiff niet binnen 45 dagen betaalt, krijgt het een transferverbod die net zo lang doorgaat tot het geld is overgemaakt. De maximale duur van het verbod is maar liefst 3 transferperiodes wat betekent dat Cardiff ruim een jaar lang geen spelers kan aantrekken.