Catalaans elftal speelt voor het eerst sinds 2016 wedstrijd en doet beroep op (kneiter)oude bekende
i

AFP

Catalaans elftal speelt voor het eerst sinds 2016 wedstrijd en doet beroep op (kneiter)oude bekende

admin • 18:35, 20-03-2019 / Laatste Update: 07:25, 07-01-2024

Bijzonder vaak spelen ze niet, maar áls ze op het veld staan nemen ze wel een fantastische selectie mee: de 'nationale' ploeg van Catalonië. Het is voor het eerst sinds december 2016 dat de Spaanse staat een interland speelt. Officiële wedstrijden speelt het team niet.

De selectie liegt er weer niet om. Onder andere Bojan Krkic, Gerard Piqué en... Xavi zijn opgeroepen voor het wedstrijdje! Xavi, 39 jaar oud, speelt momenteel in Qatar en nam al in 2014 afscheid van het Spaanse elftal. De coach van Catalonië, Gerard López, is maar 1 jaar ouder dan Xavi.

De ploeg van coach Gerard López speelt komende maandag in Montilivi in Girona tegen Venezuela dus voor het eerst in ruim 2 jaar weer eens een wedstrijd. De vorige partij werd afgewerkt in Girona en eindigde in 3-3 tegen Tunesië. Eerder speelde Catalonië onder andere al tegen Colombia (2-1 winst), Argentinië (4-2 winst), Honduras (4-0 winst) en Kaapverdië (4-1 winst). Voor de 1e wedstrijd van de Catalanen moeten we diep in de boeken duiken. Die dateert namelijk al van 20 februari 1912! Toen werd er met 7-0 verloren van Frankrijk.

De selectie

Dit is de volledige selectie van het Catalaanse elftal voor de oefenpot tegen Venezuela!

Keepers: Isaac Becerra (Gimnástic) & Edgar Badía (Elche)

Verdedigers: Martín Montoya (Brighton), Gerard Piqué (Barça), Marc Bartra (Betis), Aleix Vidal (Sevilla), Dídac Vilà (Espanyol), Marc Cucurella (Eibar) & Marc Muniesa (Girona)

Middenveld: Víctor Sánchez (Espanyol), Xavi Hernández (Al Saad), Pere Pons (Girona), Óscar Melendo (Espanyol), Joan Jordán (Eibar), Àlex Granell (Girona), Oriol Romeu (Southampton), Aleix García (Girona)

Aanvallers: Sergio García (Espanyol), Bojan Krkic (Stoke City), Marc Cardona (Eibar)