Chelsea-middenvelder N’Golo Kanté twijfelgeval voor Supercup-clash
i

AFP

Chelsea-middenvelder N’Golo Kanté twijfelgeval voor Supercup-clash

Robert Hüsken • 19:41, 13-08-2019 / Laatste Update: 04:48, 06-01-2024

Chelsea moet het woensdag (21.00 uur) in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Liverpool mogelijk doen zonder N’Golo Kanté. De Franse middenvelder heeft een lichte blessure overgehouden aan de verloren competitiewedstrijd zondag bij Manchester United (4-0). 

Kanté begon op Old Trafford op de bank, omdat hij terug kwam van een blessure. Hij kwam zo’n 20 minuten voor tijd bij een achterstand van 3-0 binnen de lijnen. Hij hield daar echter weer nieuwe klachten aan over.

Clash met Liverpool

De Fransman is doorgaans een vaste waarde bij Chelsea. De ‘Blues’ wonnen afgelopen seizoen de Europa League en mogen het daarom woensdag in Istanbul opnemen tegen Liverpool, de winnaar van de Champions League.

Mount in de basis

Frank Lampard, de nieuwe manager van Chelsea, heeft Willian en Antonio Rüdiger na blessures terug. Ze zijn echter nog niet klaar voor een basisplaats. Mason Mount, die in het seizoen 2017-2018 als huurling bij Vitesse de nodige indruk maakte, kan net als tegen United weer rekenen op een basisplaats. De wedstrijd in het stadion van Besiktas begint om 21.00 uur.