Club Brugge maakt het Lazio met 10 man nog heel lastig, maar moet genoegen nemen met de Europa League

BSR Agency

Martijn Baars • 21:50, 08-12-2020 / Laatste Update: 00:38, 09-01-2024

Club Brugge vocht dinsdagavond 90 minuten lang voor wat het waard was. Zelfs toen de ploeg na ruim een half uur met 10 man kwam te staan in de uitwedstrijd tegen Lazio. In Rome MOEST Brugge winnen om te mogen overwinteren in de Champions League, maar het bleef bij 2-2. Lazio moest er wel flink voor werken.

En daar leek het niet op na ruim 10 minuten spelen. Joaquin Correa maakte de 1-0 voor de Italianen en zette de Belgen dus al vroeg extra onder druk. Maar daar was Club Brugge niet zo van onder de indruk, want 3 minuten later werd het al 1-1 via een Nederlandse goal.

Domme rode kaart

De enige van Brugge die wél onder de indruk was van Lazio, was Brugge-linksback Eduard Sobol. Hij kreeg al na 70 seconden zijn eerste gele kaart en 5 minuten voor rust zijn tweede. Tegen 10 man maakte Lazio er een einde aan: 2-1 via een penalty van Ciro Immobile.

Wissels pakken slecht uit

Lazio had aan een punt genoeg en dus wisselde de trainer in de 2e helft veel basisspelers om ze wat rust te gunnen. Maar daardoor was de organisatie helemaal weg, waardoor Brugge erin kon blijven geloven. Hans Vanaken maakte een kwartier voor tijd de verdiende 2-2.

Keihard op de lat

Toen brak er een heerlijke slotfase aan voor het doel van Lazio Roma. Club Brugge pushte en de thuisploeg kwam maar niet onder de druk uit. Het leverde 1 enorme kans op: De Ketelaere schoot keihard op de lat. Maar het was niet genoeg om overwintering in de Champions League te pakken.

Borussia Dortmund

Lazio pakte dat ticket voor de knock-out-fase wel, achter Borussia Dortmund. De Duitsers wonnen uit bij Zenit met 2-1, maar waren al zeker van de volgende ronde.