'Cruijff maakte speciaal schwalbes voor z'n sponsor'
i

anp

'Cruijff maakte speciaal schwalbes voor z'n sponsor'

admin • 10:11, 11-10-2018 / Laatste Update: 00:12, 08-01-2024

Dat schwalbes van alle tijden zijn, bewijst de volgende anekdote van Peter Koelewijn. Volgens de 77-jarige zanger maakte niemand minder dan Johan Cruijff al gebruik van de fopduik. En wel om een hele speciale reden.

"Hij vertelde dat hij zich met opzet liet vallen voor het bord van zijn persoonlijke sponsor, toen de televisie zijn wedstrijden bij Ajax kwam opnemen.", vertelt Koelewijn tegen het Belgische radioprogramma Touché.

Schwalbes

"Dat was toen in die jaren een bijzonderheid. Er stond een camera op de tribune en 2 in een hoek. Dat wist Johan. Hij zocht de verdedigers op en ontweek die dan slim. Hij  deed dan net of hij geraakt was en ging dan toevallig voor dat bord de volle 2 minuten liggen. Ik kwam niet meer bij van het lachen, toen hij dat in de studio vertelde."

'Hebben jullie dat gezien'

"Daarna stond hij weer op, voetbalde lekker verder en belde 's avonds naar de sponsor: "Jongens, hebben jullie het gezien?". "Johan, we hebben het gezien." Dat was een geweldig verhaal."

Peter wie?

Als je dit artikel hebt gelezen en je afvraagt: maar wie is dan toch in hemelsnaam die Peter Koelewijn!? Koelewijn is een Nederlandse zanger die bekend werd met het nummer 'Kom van dat dak af'. Hij maakte ook een nummer met Johan Cruijff. 'Oei oei oei, dat was me weer een loei'.