Danny Rose heeft helemaal geen zin in hervatting Premier League: 'Dat kan mij niks schelen'
i

AP

Danny Rose heeft helemaal geen zin in hervatting Premier League: 'Dat kan mij niks schelen'

Martijn Baars • 12:20, 12-05-2020 / Laatste Update: 20:16, 04-01-2024

Danny Rose ziet de Premier League liever niet herstarten. De Tottenham-verdediger, die dit seizoen is uitgeleend aan Newcastle United, houdt zich niet langer in. 

Rose twijfelde lang om zich uit te spreken, maar hoopt een beweging op gang te brengen nadat eerder ook al spelers als Sergio Agüero hun twijfels uitspraken over een eventuele herstart van de voetbalcompetitie in Engeland. "Er staan mensenlevens op het spel", zegt hij.

'Dat is het laatste waar we mee bezig moeten zijn'

In principe kan een herstart vanaf 1 juni, maar dan moeten de Premier League clubs er wel eerst uitkomen. En dan moeten de spelers het ook zelf willen. "Ik heb zondag niet eens geluisterd naar de aankondiging. Geen voetbal tot 1 juni of zoiets. Ik heb er geen aandacht aan besteed. Ik ben vooral triest dat mensen ziek worden. Voetbal is het laatste waar we nu mee bezig moeten zijn”, aldus Rose, die al heel wat geld doneerde aan de National Health Security in Groot-Brittannië.

'De moraal kan mij op dit moment niet schelen'

De 29-vourdige international hoopt dat alles eerst terug normaal kan worden, alvorens er wordt gevoetbald. "De regering zegt dat een herstart van de competitie de moraal van de natie een duw in de rug kan geven. Wel, de moraal van de natie kan mij op dit moment niks schelen. Er staan mensenlevens op het spel."