🎥 | Davy Klaassen voelt zich schuldig over zijn gemiste kans tegen Atalanta: 'Die moet er in'
i

EPA

🎥 | Davy Klaassen voelt zich schuldig over zijn gemiste kans tegen Atalanta: 'Die moet er in'

Martijn Baars • 22:34, 09-12-2020 / Laatste Update: 20:08, 13-12-2023

Davy Klaassen had dé mogelijkheid om Ajax op 1-0 te brengen tegen Atalanta Bergamo, maar de Ajax-middenvelder schoot de bal recht op Atalanta-doelman Pierluigi Gollini af. Uiteindelijk won Atalanta met 0-1 en daarmee is Ajax uitgeschakeld in de Champions League. Logischerwijs tot grote teleurstelling van Klaassen.

"Dit is een lastige wedstrijd waarin je niet veel kansen krijgt", analyseerde Klaassen het duel voor de camera van SBS6. "De kansen die je krijgt, moet je dan maken. Ook die van mij."

'Zij konden goed verdedigen'

Daarmee verwees Klaassen naar de grootste kans van de wedstrijd voor Ajax. Klaassen miste een kwartier voor tijd bij een 0-0 stand oog in oog met Gollini. "Zij kwamen hier niet heen om kansen te creëren. Het is klote dat we zo weinig gecreëerd hebben, maar zij kunnen ook gewoon goed verdedigen.”

'Niet kamikaze spelen'

Wat volgens Klaassen het plan was van Ajax? "Niet het hoofd verliezen en kamikaze gaan spelen. Uiteindelijk kregen we ook wel wat kleine kansjes en een grote kans voor mij, maar die moeten er dan wel in", aldus Klaassen, die vond dat Ajax na het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar en Jurgen Ekkelenkamp meer aanspraak maakte op een goal: "Toen gingen we meer creëren, bijvoorbeeld ook mijn kans, maar na de rode kaart werd het lastiger.”