De rechter geeft KNVB gelijk in zaak om promotie/degradatie Cambuur en De Graafschap
i

BSR Agency

De rechter geeft KNVB gelijk in zaak om promotie/degradatie Cambuur en De Graafschap

Martijn Baars • 21:11, 14-05-2020 / Laatste Update: 18:53, 07-01-2024

De rechter heeft een uitspraak gedaan in het kort geding dat De Graafschap en Cambuur aanspanden tegen de KNVB. Met dat kort geding wilden de clubs bij de rechter promotie naar de Eredivisie afdwingen. De rechter geeft de KNVB echter gelijk en vindt dat de KNVB naar behoren heeft gehandeld.

De rechter vond dat er nog te veel wedstrijden op het programma stonden om de competitie 'compleet' te noemen. De coronacrisis zorgde voor een bijzondere situatie, waar de KNVB in korte tijd op moest reageren. De bond heeft volgens de rechter dat recht om de competitie nietig te verklaren en dus geen promotie/degradatie toe te passen.

Heel zuur voor de clubs

"De KNVB moest met de rug tegen de muur een beslissing nemen. Niets doen was geen optie. Welk besluit de KNVB ook zou nemen, er zouden altijd clubs zijn die pech hebben. Heel zuur voor Cambuur en De Graafschap, maar onvoldoende om het besluit terug te draaien."

De rechter zei ook dat als de KNVB andersom had besloten (dus wel promotie/degradatie toepassen), dat ook verdedigbaar was geweest. In principe heeft de KNVB dus niks fout gedaan. De clubs kunnen nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.