De UEFA steunt de KNVB in verdeling Europese tickets, maar laat de deur op een kier staan
i

BSR Agency

De UEFA steunt de KNVB in verdeling Europese tickets, maar laat de deur op een kier staan

Martijn Baars • 18:42, 17-06-2020 / Laatste Update: 13:09, 05-01-2024

De UEFA zegt de KNVB te steunen in het besluit om de Eredivisie stop te zetten. FC Utrecht en AZ waren naar de UEFA gestapt om de beslissing aan te vechten, maar lijken nu kansloos. Wel komt er later nog een moment waarop de UEFA de Europese inschrijvingen beoordeelt. Voor 3 augustus moeten de clubs officieel zijn ingeschreven.

De KNVB besloot om de competitie halverwege april af te breken en daarmee ook het bekertoernooi. De bond verdeelde de Europese tickets over Ajax (beste ticket Champions League), AZ (2e voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase van de Europa League), PSV (3e voorronde van de Europa League) en Willem II (2e voorronde van de Europa League).

FC Utrecht

Een klap voor FC Utrecht, dat in de bekerfinale stond en daarmee 1 wedstrijd verwijderd was van de groepsfase van de Europa League en bijbehorende miljoenen. Op basis van de competitie viel FC Utrecht als nummer 6 ook buiten de boot voor een Europees ticket. Willem II ging er als nummer 5 met de eer vandoor, ondanks dat de Tilburgers een wedstrijd meer speelden en een voorsprong van slechts 3 punten hadden, met een minder doelsaldo.

'We bekijken de brieven van AZ en FC Utrecht'

De UEFA noemde de kwestie woensdag in een persconferentie een nationale zaak en zegt dat er in Zeist is gereageerd op het besluit vanuit de overheid, die al vroeg besloot dat er pas vanaf 1 september weer wordt gevoetbald. "De brieven van de Nederlandse clubs zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken”, sprak de UEFA, dat de deur dus nog op een kiertje laat.