Directeur Eisenga moet weg bij Heerenveen
i

Pro Shots

Directeur Eisenga moet weg bij Heerenveen

admin • 09:41, 08-12-2018 / Laatste Update: 19:40, 04-01-2024

Luuc Eisenga vertrekt bij SC Heerenveen. De algemeen directeur is sinds 1 februari 2016 in dienst van de club.

Sponsors, vrijwilligers en supporters zijn ontevreden over de koers van de club en missen visie, daadkracht en warmte bij de directeur. Ze deden het afgelopen jaar meerdere keren hun beklag bij de hoogste cluborganen, het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen (rvc). De rvc sprak 2 weken geleden nog het vertrouwen in Eisenga uit.

Eerder vertrok ook commercieel manager Henk Bloemers, die er goed opstond bij veel sponsoren, na een conflict met Eisenga. Begin dit seizoen kwam de directeur in conflict met een deel van zijn stewards.

Heerenveen lijdt echter wel een fors operationeel verlies, terwijl de inkomsten op commercieel gebied achteruitlopen en de tribunes van het Abe Lenstra-stadion steeds leger worden. Kortom: de club is op meerdere gebieden in verval. Eisenga is daar, als enige statutair directeur, verantwoordelijk voor.

Het stichtingsbestuur en de rvc willen dat Eisenga door de voordeur afzwaait, om te voorkomen dat de club voor de zoveelste keer in relatief korte tijd in een bestuurscrisis wordt gestort.