Dit is waarom er vanavond bij ALLE Europa League-duels een minuut stilte is
i

Action Images

Dit is waarom er vanavond bij ALLE Europa League-duels een minuut stilte is

Martijn Baars • 19:45, 10-12-2020 / Laatste Update: 20:13, 07-01-2024

Bij alle wedstrijden van vanavond in de Europa League wordt stilgestaan bij het overlijden van Paolo Rossi, de Italiaanse spits die zijn land in 1982 de wereldtitel bezorgde. De UEFA kondigde aan dat overal voor de aftrap een ‘moment van stilte’ is.

PSV speelt om 18.55 uur in Eindhoven tegen Omonia Nicosia. De Brabantse ploeg is al geplaatst voor de knock-outfase. Feyenoord en AZ kunnen ook Europese overwintering afdwingen. AZ begint om 18.55 uur in Kroatië aan het duel met Rijeka. Feyenoord trapt om 21.00 uur in Oostenrijk af tegen Wolfsberger AC. Enkele weken geleden werd in de Champions League en Europa League al een minuut stilte gehouden voor de overleden Diego Maradona.

'Heel verdrietig'

"Ik ben heel verdrietig", zegt Dino Zoff, de Italiaanse doelman die op het WK van 1982 ook aanvoerder van de nationale ploeg was. "Paolo was een fijne, intelligente man."

Huilend bestuurslid

De Pool Zbigniew Boniek, in de jaren 80 ploeggenoot van Rossi bij Juventus en nu lid van het bestuur van de UEFA, was in tranen. "Paolo behoorde tot mijn echte vrienden. Ik won niet alleen wedstrijden met hem, ik leefde met hem samen. Zijn dood zorgt ervoor dat ik moet huilen."