Duel Lazio stilgelegd wegens racistische spreekkoren

Duel Lazio stilgelegd wegens racistische spreekkoren

admin • 07:55, 04-02-2016 / Laatste Update: 19:44, 08-01-2024

De wedstrijd tussen Lazio en Napoli in de Italiaanse Serie A is gisteren stilgelegd wegens racistische spreekkoren. 'Supporters' van de thuisclub hadden het voorzien op Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Na enkele minuten werd de wedstrijd weer hervat. Wesley Hoedt stond bij Lazio in de basis.

Elke keer dat de Senegalees Koulibaly de bal raakte, klonken er oerwoudgeluiden vanaf de tribune. Na 68 minuten legde arbiter Massimiliano Irrati de wedstrijd stil. Na overleg met de trainers van beide ploegen werd het duel weer hervat. Napoli won met 0-2 en blijft koploper in de Serie A.

'Denk niet dat het racisten zijn'

Lazio-trainer Stefano Pioli na afloop op televisie: ,,Ik zou het niet geaccepteerd hebben als de wedstrijd gestaakt zou zijn. Het was slechts een kleine minderheid van de supporters. Ik denk niet dat het racisten zijn, want ook wij hebben donkere spelers in ons team. Zij worden goed behandeld.''

Lelijk

Koulibaly noemde de spreekkoren op zijn instagramaccount 'lelijk'. ,,Ik wil de spelers van Lazio, maar vooral de scheidsrechter bedanken voor zijn moed. Ik wil ook de rest van het publiek, mijn ploeggenoten en de fans van Napoli bedanken voor de steun tegen deze lelijke spreekkoren. Ik heb veel berichten van solidariteit ontvangen, waarvoor dank.''

'Bravo!'

Napoli-trainer Maurizio Sarri schreef op Twitter: ,,Bravo voor Irrati dat hij de wedstrijd heeft stilgelegd.

Niet eenmalig

Het Italiaanse voetbal heeft vaker met racistische fans te kampen. Bijvoorbeeld in 2013, toen Marto Balotelli en Kevin-Prince Boateng van AC Milan beledigend werden.