Engeland heeft net als Frankrijk 3 wereldelftallen in huis
i

Pro Shots

Engeland heeft net als Frankrijk 3 wereldelftallen in huis

Brian Vesseur • 12:58, 29-03-2016 / Laatste Update: 10:41, 12-12-2023

Er valt veel te zeggen over de kwaliteit van het Nederlands elftal, maar aan de andere kant is dit op z'n zachtst gezegd niet het weekje van 2 magere tegenstanders. Voor de Fransen stond vrijdag veel op het spel. De spelers moesten zich dus bewijzen aan de bondscoach. In Engeland is de concurrentie ook moordend. Sportnieuws maakt 3 wereldopstellingen.

Het idee om dat te doen komt van Jack Lang, redacteur van het Engelse medium The Mirror. Hij bouwde 3 Franse elftallen die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Er kwamen 3 enorm zieke opstellingen uit.

It's borderline unfair just how many good players France have pic.twitter.com/VyqU3WGL2L

— Jack Lang (@jacklang) 23 maart 2016

Reden genoeg voor Sportnieuws om ook even naar de Engelse selectie te kijken. En dat is er zeker ook één om bang van te worden!

Roy Hodgson, bondscoach van The Three Lions, laat waarschijnlijk dit lijstje zien aan een speler die er te makkelijk over denkt:

Net als bij de Fransen, zijn de Engelsen op elke positie sterk bezet door 3 spelers. En op welke positie je ook kijkt, Hodgson heeft niks te klagen. Dat Jamie Vardy als 3e genoemd staat, lijkt genoeg te zeggen. Je zou Wayne Rooney ook als nummer 3 kunnen neerzetten, maar dat maakt het niet minder goed.

Het is misschien niks nieuws, maar wel opvallend: alle spelers (33) zijn niet alleen Engels, maar spelen ook in de Premier League in Engeland.