Engelse media maken gehakt van 'erg zwak' Oranje: 'Dost is een goedkope Crouch'
i

ANP

Engelse media maken gehakt van 'erg zwak' Oranje: 'Dost is een goedkope Crouch'

Martijn Baars • 16:20, 24-03-2018 / Laatste Update: 06:23, 07-01-2024

De Engelse media zijn zonder een uitzondering hard en negatief over het huidige Nederlands elftal.  Aan de overkant van Het Kanaal denken ze dat een stel 40-jarigen nog beter zou presteren.

De Engelse kranten en omroepen zijn daarom ook maar gematigd positief over de overwinning van hun nationale ploeg. Oranje, dat stelt immers maar weinig voor. "Nederland heeft een alledaags team", schrijft Daily Mail. "Bas Dost is een goedkope versie van Peter Crouch, met minder kopkracht en minder passie. Na Oranje van dichtbij in actie te hebben gezien is het nu duidelijk waarom ze voor de 2e keer op een rij een eindtoernooi missen. Het was treurig om het stroperige spel en het gebrek aan ideeën te zien."

Erg zwak

Bij BBC denken ze dat de sterren van 2002, inmiddels vooral veertigers, beter tegenstand had kunnen bieden dan het Oranje van nu. "Dit Nederlands elftal was erg zwak en zit duidelijk in een overgangsperiode. Er zullen veel zwaardere tegenstanders komen dan dit zwakke en kleurloze Nederland. Het team van 2002 had het waarschijnlijk beter gedaan, ook al zijn die spelers inmiddels allemaal een jaar of veertig."

'Slechtste eltal in recente geschiedenis'

The Mirror kent ook geen genade. "Het Nederlands elftal bevindt zich in een depressie. Het is zo diep gezonken dat het zich na het EK van 2016 nu ook niet heeft weten te kwalificeren voor het WK in Rusland. En dat is een regelrechte schande. Het ziet er ook niet naar uit dat het binnenkort beter gaat worden. Bondscoach Ronald Koeman, zelf een Oranje-icoon, staat voor een zware opgave. Het huidige elftal is overduidelijk het slechtste elftal in jaren."

Schamen

The Guardian sleepte nog het minst de messen, maar vond dat Nederland zich moest schamen. "Het was overduidelijk dat een zege op Nederland niet meer de prestatie is die het ooit was. In 2 dagen tijd zijn er meer dan 100 Engelse fans gearresteerd in Amsterdam, maar op voetbalgebied is het het thuisland dat zich moet schamen."