'Eredivisie is de beste leerschool voor Ødegaard '
i

Getty Images

'Eredivisie is de beste leerschool voor Ødegaard '

admin • 17:12, 26-12-2016 / Laatste Update: 12:59, 05-01-2024

In Madrid zou druk nagedacht worden over wat de beste keuze zou zijn voor Martin Ødegaard . Het Noorse supertalent komt bij Real Madrid weinig aan spelen toe en een verhuur in de winter zou logisch zijn. In de Spaanse media wordt de Eredivisie genoemd als de ideale leerschool voor Ødegaard .

Verhuur

Het Noorse supertalent werd op 15-jarige leeftijd de jongste doelpuntenmaker ooit in de competitie van Noorwegen en maakte niet veel later een transfer naar Real Madrid. Inmiddels is de middenvelder 18 jaar en heeft sindsdien slechts enkele duels gespeeld voor de Koninklijke. In Madrid denkt men dat de Eredivisie de beste leerschool zou zijn, aldus Marca.

Potentie

Eerder trok het Franse Rennes een aanbieding tot huur in. Het is onduidelijk welke weg Real kiest voor het supertalent. Ødegaard speelt veel wedstijden voor Real Castilla, het opleidingsteam van Real Madrid, maar tijdens een verhuur zou Ødegaard wellicht nog meer kunnen leren. Om zijn potentie te benutten moet er wel snel een duidelijk plan over de toekomst van Ødegaard worden gemaakt. Anders zou zijn talent wel eens niet optimaal benut kunnen worden.