Everton begint seizoen met zege bij Spurs door fraaie kopgoal Calvert-Lewin
i

BSR Agency

Everton begint seizoen met zege bij Spurs door fraaie kopgoal Calvert-Lewin

Martijn Baars • 21:48, 13-09-2020 / Laatste Update: 12:55, 08-01-2024

Everton is het nieuwe seizoen in de Premier League uitstekend begonnen. De ploeg van Carlo Ancelotti won met 0-1 bij Tottenham Hotspur, het team van José Mourinho. De Engelse spits Dominic Calvert-Lewin kopte in de 55ste minuut raak uit een vrije trap van linksback Lucas Digne.

Everton had in de 1e helft ook al de beste kans gekregen om op voorsprong te komen, maar Richarlison schoot met links een tikkeltje te gehaast over nadat hij Spurs-doelman Hugo Lloris al gepasseerd was. Tottenham Hotspur was aanvallend de hele wedstrijd vrij inspiratieloos, ook nadat Steven Bergwijn in de 60ste minuut in het veld kwam voor middenvelder Harry Winks. Samen met Lucas Moura, Heung-min Son en Harry Kane vormde Bergwijn in het laatste halfuur de aanval bij Spurs, maar het viertal kon weinig uitrichten.

3 goede middenvelders

Everton versterkte zich vorige week met liefst 3 middenvelders. De controlerende middenvelders Allan en Abdoulaye Doucouré kwamen over van Napoli en Watford, voor respectievelijk 25 en 22 miljoen euro. De grootste slag sloeg technisch directeur Marcel Brands echter met het binnenhalen van James Rodríguez, die de afgelopen 6 jaar onder contract stond bij Real Madrid. Eerst zou het gaan om een transferbedrag van 25 miljoen euro, maar later kwamen er ook verhalen dat Everton de Colombiaanse spelmaker zelfs gratis zou hebben overgenomen van Real Madrid. Everton deed zelf geen uitspraken over de transfersom, zoals dat gebruikelijk is in Engeland. 

Transfers Spurs

Tottenham Hotspur versterkte zich deze zomer met Giovani Lo Celso (32 miljoen euro van Real Betis, was vorig seizoen gehuurd), Matt Doherty (16 miljoen euro van Wolverhampton Wanderers) en Pierre-Emile Höjbjerg (16 miljoen euro van Southampton). Ajax en Everton zaten ook achter de Deense middenvelder aan, maar Höjbjerg koos voor een overstap naar het noordoosten van Londen.

Europees

Tottenham Hotspur werd vorig seizoen na een slechte start onder Mauricio Pochettino uiteindelijk 6e in de Premier League, wat een plek in de 2e voorronde van de Europa League betekent. Het team van Mourinho speelt donderdagavond de uitwedstrijd bij Lokomotiv Plovdiv. Volgende week gaat Spurs op bezoek bij Southampton, waar Harry Kane begin dit jaar zijn hamstring scheurde. Everton krijgt volgende week op Goodison Park bezoek van promovendus West Bromwich Albion, dat eerder met 0-3 verloor van Leicester City door een goal van debutant Timothy Castagne en 2 rake strafschoppen van Jamie Vardy.