Fans De Graafschap bezorgen gigantische kampioenstaart bij Cambuur op 'Dag des Oordeels'
i

eigen foto

Fans De Graafschap bezorgen gigantische kampioenstaart bij Cambuur op 'Dag des Oordeels'

Martijn Baars • 14:37, 14-05-2020 / Laatste Update: 19:53, 04-01-2024

Een ludieke actie voorafgaand aan de uitspraak van de rechter in de promotiesoap: 7 supporters van De Graafschap zijn donderdagochtend met de spelersbus van de Doetinchemse club naar Leeuwarden gereden om een gigantische kampioenstaart af te leveren bij SC Cambuur.

Met het bezorgen van de taart - van een meter bij een meter - willen de aanhangers van De Graafschap de Leeuwarder club een hart onder de riem steken. ‘Niet alleen tegen elkaar, maar ook mét elkaar’, luidt het motto van de initiatiefnemers.

'Respect voor elkaar'

"We willen laten zien dat we respect hebben voor elkaar”, laat Ruud Hissink namens supportersvereniging SV Superboeren weten. "De Graafschap en Cambuur zitten in hetzelfde schuitje. Nu het voetbal stil ligt, proberen we als supporters op maatschappelijk vlak toch iets voor elkaar te betekenen.”

Promotie naar de Eredivisie

De Graafschap en Cambuur, de nummers 2 en 1 van de Keuken Kampioen Divisie, horen donderdagavond rond 19.00 uur of ze alsnog naar de Eredivisie promoveren. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet dan uitspraak in het kort geding dat de clubs tegen de KNVB hebben aangespannen. De 2 volksclubs zijn het oneens met het bondsbesluit, om dit seizoen geen clubs te laten promoveren en degraderen.