Fans De Graafschap krijgen garantie: geen kunstgras in De Vijverberg

Fans De Graafschap krijgen garantie: geen kunstgras in De Vijverberg

Martijn Baars • 12:04, 16-05-2016 / Laatste Update: 15:26, 07-01-2024

Zo lang Martin Mos voorzitter is van De Graafschap, komt er geen kunstgras in stadion De Vijverberg. Die toezegging deed de voorzitter zondag tijdens het nieuwscafé van De Gelderlander, De Gruitpoort en Omroep Gelderland.

Eerder werd er nog wel eens over gedacht om de grasmat op De Vijverberg te vervangen door kunstgras, maar kwam het nooit zover omdat veel supporters daar faliekant op tegen zijn. Volgens Mos zijn er weliswaar verschillende soorten kustgras maar het veld van MVV in Maastricht waarop De Graafschap vrijdagavond met 1-0 won, was volgens Mos 'dramatisch'.

"Ik vind het niks"

Mos, na afloop van het nieuwscafé: ,,De bal rolde niet. En bovendien zie je veel sneller blessures ontstaan op kunstgras. Ik vind het niks."

Beenbreuk

De beenbreuk die De Graafschap-speler Thijs Bouma eerder dit seizoen bij Excelsior opliep, is volgens Mos zelfs een regelrecht gevolg van het kunstgras waarop de Rotterdamse club speelt. Zelf voetbalde Mos bij Concordia Wehl, Be Quick Groningen en Neptunia Delfzijl. ,,Toen heb ik al gemerkt dat je als voetballer wilt neerkomen op gras als je valt."