FC Barcelona pakt Supercup, Sevilla mist pingel in blessuretijd
i

REUTERS

FC Barcelona pakt Supercup, Sevilla mist pingel in blessuretijd

admin • 02:06, 13-08-2018 / Laatste Update: 19:11, 04-01-2024

FC Barcelona heeft zondagavond voor de 13 keer in de clubhistorie de Supercopa de España gewonnen. De winnaar van de Spaanse dubbel vorig seizoen was met 2-1 te sterk voor Sevilla, de verliezend bekerfinalist in mei. De wedstrijd werd gespeeld in het Stade Ibn Batouta in de Marokkaanse stad Tanger.

Pablo Sarabia bracht Sevilla al na 9 minuten spelen op voorsprong, maar kort voor rust maakte Gerard Piqué gelijk namens FC Barcelona. De verdediger tikte van dichtbij raak nadat Lionel Messi een vrije trap op de paal had gemikt. Ousmane Dembélé maakte in de 78ste minuut de winnende goal met een prachtige uithaal van zo'n 25 meter, die hij via de onderkant van de lat zag binnenvliegen.

Pingel

Sevilla kreeg in de 90ste minuut nog een ultieme kans op de gelijkmaker en daarmee een verlenging, maar Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen (die mocht starten aangezien Jasper Cillessen op de bank vanwege een mogelijke transfer) kon de slappe strafschop van Sevilla-spits Wissam Ben Yedder keren. Ter Stegen had de strafschop zelf veroorzaakt door Aleix Vidal, die vorige week de overstap maakte van FC Barcelona naar Sevilla, onderuit haalde.

Andere aanpak

Normaal gesproken wordt de strijd om de Spaanse Supercup over 2 duels  gespeeld, maar de Spaanse bond koos deze keer voor een andere aanpak. Hiermee werd er natuurlijk veel geld binnengehaald.

Record voor Messi

Messi is nu recordhouder qua aantal prijzen namens FC Barcelona. Het is voor de Argentijnse sterspeler zijn 33ste prijs in dienst van de Catalaanse topclub. Daarmee ging hij Andrés Iniesta voorbij, die dankzij zijn vertrok naar Japan bleef steken op 32 prijzen in dienst van FC Barcelona. De Spaanse Supercup is bovendien de 1e prijs die door Messi in ontvangst werd genomen. Hij werd afgelopen week door zijn teamgenoten benoemd tot nieuwe aanvoerder.