FC Groningen en Ajax reageren op filmpje Promes en Redan die voetballen in quarantainetijd
i

SOCCRATES/BSR

FC Groningen en Ajax reageren op filmpje Promes en Redan die voetballen in quarantainetijd

Martijn Baars • 12:46, 30-03-2020 / Laatste Update: 04:39, 07-01-2024

FC Groningen gaat in gesprek met Daishawn Redan, nadat afgelopen weekend op social media een filmpje opdook waarin hij met een paar vrienden, onder wie Ajacied Quincy Promes, voetbalde op een pleintje in Amsterdam.

De voetballers leken in de video maling te hebben aan maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, waarin onder meer sociale contacten vermeden moeten worden en mensen minimaal 1,5 meter afstand moeten houden.

Quarantainesquad

In de video wordt onder meer gerept over ‘quarantainegappies’ en ‘quarantainesquad’. "Dit is geen voorbeeldgedrag van Daishawn. Dat is wel duidelijk", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen tegen het AD. "Ik ga contact zoeken met Daishawn, zodat hij zijn kant van het verhaal kan vertellen. Dat lijkt me wel zo netjes.” Fledderus wil, tot dat gesprek heeft plaatsgevonden, nog niet vooruitlopen op eventuele straffen voor de aanvaller die in de winterstop werd gehuurd van Hertha BSC.

'Niet in groepjes'

"We hebben met elkaar afgesproken dat spelers in Groningen, of anders in de buurt van Groningen zouden verblijven. Maar daar houdt onze invloed in deze situatie op. Dit kunnen wij niet controleren”, vervolgt Fledderus. "Ik heb ook gelezen dat die voetbalveldjes in Amsterdam gesloten zijn. Maar we moeten daar eerst nog meer informatie over krijgen, voordat we straks in het gesprek met Daishawn conclusies kunnen trekken. Ik ben ook wel benieuwd wat Ajax hiermee gaat doen."

Reactie Ajax