FC Utrecht dreigt naast alle prijzen te grijpen
i

BSR Agency

FC Utrecht dreigt naast alle prijzen te grijpen

Martijn Baars • 12:30, 24-04-2020 / Laatste Update: 18:46, 05-01-2024

FC Utrecht had gehoopt zijn jubileumjaar te vieren met een Europees ticket, maar dat is - een dag voor het oordeel van de KNVB - nog maar zeer de vraag. De bekerfinalist dreigt overal naast te grijpen.

Bij FC Utrecht hielden ze de kaken stijf op elkaar. Waar sommige clubs al tactisch zaken lieten lekken – bij ADO staat een advocaat klaar als de KNVB de club laat degraderen – is er in de Domstad geen sprake van grootspraak. De afgelopen periode, voor het definitief stilleggen van het betaald voetbal door de overheid, was de boodschap vanuit FC Utrecht wél luid en duidelijk. Die club verdient als bekerfinalist én nummer 6 een Europees ticket, klaar.

Op sportieve gronden

Welk scenario de KNVB ook presenteert, er gaan clubs teleurgesteld worden. De UEFA nam alvast een voorschot op een mogelijk vervelend scenario voor FC Utrecht. De Europese voetbalfederatie liet doorschemeren dat het graag ziet dat deelnemers aan de Champions League en Europa League op sportieve gronden worden aangewezen. In Jip en Janneke-taal: FC Utrecht staat 6e en mag dus niet Europa in.