Feyenoord meldt Larsson ziek voor restant bekerduel in Sittard, KNVB moet goedkeuren
i

Soccrates Images

Feyenoord meldt Larsson ziek voor restant bekerduel in Sittard, KNVB moet goedkeuren

Martijn Baars • 12:14, 28-01-2020 / Laatste Update: 19:57, 04-01-2024

Feyenoord speelt het restant van de bekerwedstrijd dinsdagavond (vanaf 20.00 uur) tegen Fortuna Sittard zonder Sam Larsson. De Zweedse aanvaller is ziek gemeld bij de KNVB. Luis Sinisterra lijkt zijn meest logische vervanger.

Het duel in de 8e finales werd vorige week bij een 1-1 stand na 63 minuten gestaakt vanwege de dichte mist in Limburg. Volgens de regels van de KNVB moeten beide ploegen voor de resterende 27 minuten (en de eventuele verlenging) met dezelfde 11 spelers aantreden die op dat moment op het veld stonden.

'Zeist' moet toestemming geven

Voor spelers die intussen geblesseerd of ziek zijn, wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. In dat geval kan een sportarts die het de KNVB Sportmedisch Centrum is verbonden controleren of iemand echt niet in staat is om te spelen. Het ‘dossier Larsson’ ligt op dit moment in Zeist.

Geen basisspeler

De Zweed is op dit moment geen basisspeler bij Feyenoord. Na zijn goede invalbeurt tegen Heerenveen stond Larsson stond vorige week echter wel aan de aftrap tegen Fortuna. Dit omdat Sinisterra toen niet fit genoeg was. Tegen Heracles maakte de Colombiaan afgelopen zaterdag zijn rentree in de basis.

Geen toestemming voor wissels

Ook op de bank is er ook een wijziging bij Feyenoord. Edgar Ié is hersteld van zijn hamstringblessure en gaat mee naar Sittard. Daarvoor hoeft de KNVB geen toestemming te geven. Beide ploegen mogen andere wisselspelers op het wedstrijdformulier zetten.