Feyenoord pakt de beker tegen Utrecht in wedstrijd vol passie
i

Proshots

Feyenoord pakt de beker tegen Utrecht in wedstrijd vol passie

admin • 21:51, 24-04-2016 / Laatste Update: 11:08, 08-01-2024

Feyenoord heeft FC Utrecht met 2-1 verslagen in de strijd om de KNVB-bekerfinale. De Rotterdammers wonnen in eigen huis door doelpunten van Michiel Kramer en Eljero Elia. Het doelpunt van Ramon Leeuwin voor FC Utrecht bleek te weinig voor de Domstedelingen.

Michiel Kramer zette Feyenoord vlak voor rust op voorsprong. Na een voorzet van Dirk Kuyt scoorde de spits met zijn hoofd. Utrecht-keeper Filip Bednarek ging niet vrijuit bij de goal, omdat hij laat naar de grond dook.

Vlak na de thee was het Ramon Leeuwin die vanaf de 2e lijn de stand gelijk trok: 1-1. De Utrecht-verdediger kon met zijn collega's echter niet voorkomen dat Elia voor de 2-1 zorgde. De frivole buitenspeler omspeelde rechtsback Mark van der Maarel en zocht de korte hoek. Keeper Bednarek zat niet dicht genoeg op de korte hoek en zag de bal tegen de paal gaan. De bal ging vervolgens via de rug van de doelman het doel in. Hij kreeg dan ook de goal op zijn naam.

Kuyt werd vlak voor het eindsignaal nog gewisseld. De aanvaller ging er geblesseerd vanaf. Miquel Nelom verving hem en kreeg ook meteen de aanvoerdersband.

#feyenoord Bekerwinnaar 2016. Proficiat. Succes in de Europa League. pic.twitter.com/DnCLBEHzOL

— VoetbalGids Live (@voetbalformat) April 24, 2016