Foppe stopt er nu echt mee: 'Wil nog leuke dingen doen'

Foppe stopt er nu echt mee: 'Wil nog leuke dingen doen'

Martijn Baars • 21:43, 01-05-2016 / Laatste Update: 11:24, 05-01-2024

Foppe de Haan vindt het nu echt mooi geweest. De 72-jarige Fries zat zondag voor het laatst op de bank in het Abe Lenstra-stadion. Hoewel FC Groningen het afscheidsfeestje van De Haan verstoorde (1-2), genoot de zeventiger toch van alle festiviteiten na afloop.

'Het was heel mooi, al heb ik wel een beetje gemengde gevoelens. Natuurlijk had ik deze wedstrijd liever gewonnen en een fantastisch seizoen gespeeld. Ik wil de mensen vermaak bieden en tevreden naar huis laten gaan. Dat is helaas niet gebeurd', zei De Haan, die in oktober na elf jaar terugkeerde op de bank bij Heerenveen, als opvolger van de opgestapte Dwight Lodeweges. De Friezen maken een wisselvallig seizoen door, met een plek onderin de middenmoot als resultaat.

[poules_game team="sc-heerenveen" pool=“sportnieuws-wekelijks/eredivisie-2015-16”]

'Leuke dingen doen'

De Haan verlengde zijn trainerscarrière al vaak, maar nu is het toch echt voorbij. 'Er komt een moment in het leven dat het klaar is. En dat is bij mij nu het geval. Ik ben weliswaar nog hartstikke fit, maar ook bijna 73 jaar en wil nog leuke dingen doen zolang het kan. Het voetbal is mooi geweest, daar stop ik mee.'