Fox dreigt richting Ziggo: 'Het is nog de vraag of abonnees Eredivisie-duels gaan zien'
i

ANP

Fox dreigt richting Ziggo: 'Het is nog de vraag of abonnees Eredivisie-duels gaan zien'

Martijn Baars • 19:21, 12-05-2017 / Laatste Update: 20:53, 05-01-2024

Ziggo en Fox Sports hebben ruzie. Volgens de uitzender van Eredivisie-voetbal moet Ziggo een nieuw en duurder contract tekenen, nu de fusie tussen UPC en Ziggo afgerond is. Het huidige contract met het inmiddels verdwenen UPC loopt deze zomer af. Abonnees van Ziggo vrezen voor de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Ziggo wil geen nieuw contract omdat het veel duurder zou zijn. Fox wil voortaan geld voor alle Ziggo-abonnees, ook die zonder voetbalabonnement. "Zo'n contract zou alleen gunstig uitpakken voor Fox", zegt een woordvoerder van Ziggo tegen de NOS. Daarom stapt Ziggo ook naar de rechter.

Of abonnees beeld krijgen?

Ook een woordvoerder van Fox reageert en dreigt zelfs. "Doordat wij bij een nieuw contract een totaalbedrag afspreken in plaats van een bedrag per afnemer van onze zenders, kan Ziggo goedkoper uit zijn als ze meer afnemers krijgen. Voor klanten zou dat ook schelen. Nu Ziggo de zaak zo hoog laat oplopen, is het maar de vraag of abonnees volgend seizoen überhaupt Eredivisie-wedstrijden kunnen zien."