FOX Sports vult 'lege stadions' met publieksgeluid tijdens wedstrijden
i

ANP

FOX Sports vult 'lege stadions' met publieksgeluid tijdens wedstrijden

Martijn Baars • 17:55, 01-10-2020 / Laatste Update: 03:32, 06-01-2024

Nu ook de wedstrijden in de Eredivisie zonder publiek worden gespeeld, worden door FOX Sports stadiongeluiden toegevoegd aan de wedstrijden. Niet elke wedstrijd wordt voorzien van stadiongeluid. 

Door de aangescherpte coronamaatregelen blijven de voetbalstadions in de Eredivisie tot in elk geval 20 oktober leeg. Mensen zullen de wedstrijden thuis op FOX Sports moeten kijken en die zender laat weten dat er extra stadiongeluid zal worden toegevoegd bij enkele wedstrijden om toch de optimale beleving te behouden.

FC Twente-FC Emmen

Voor aankomend weekend geldt dat op zaterdag FC Twente - FC Emmen wordt voorzien van stadiongeluid terwijl zondag alle wedstrijden worden voorzien van het stadiongeluid. Dit zijn FC Groningen - Ajax, Sparta Rotterdam - AZ, Willem II - Feyenoord en PSV - Fortuna Sittard. 

Zo goed mogelijk

"Het toevoegen van een kwalitatief goed stadiongeluid is een uitdagende operatie. Binnen de mogelijkheden die we hebben kiezen we er daarom voor om het bij een aantal Eredivisie-wedstrijden zo goed mogelijk te doen. In plaats van een beperkte kwaliteit toe te voegen bij alle wedstrijden", zo wordt uitgelegd waarom niet alle wedstrijden voorzien worden van het stadiongeluid op televisie.

Andere wedstrijden

"Bij de andere Nederlandse wedstrijden op FOX Sports maken we van de nood een deugd door meer dan ooit te laten horen wat zich echt op het veld afspeelt. We richten ons dus voornamelijk op het geluid van de spelers, trainers en scheidsrechters. Dit authentieke wedstrijdgeluid ondersteunen we daar waar nodig met een algemeen publieksgeluid.”